2011-09-30 16:40:11• hírek • Kocsis Zoltán

Baleseti mentést szimuláltak a főtéren

A lassan véget érő hetet a Szatmár Megyei Rendőrség a bűnmegelőzésnek szentelte és ennek keretében több programot is szervezett a hétfői naptól kezdve. Az informatív akció pénteken, az Október 25 téren ért véget, amikor is a közlekedés biztonsága volt a téma. Ezt követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkező rendőrök a magyar gyerekeknek tartottak előadást a Megyei Tanács nagy gyűléstermében.

A Közigazgatási Palota előtti téren két, korábban karambolozott BMW fogadta az érdeklődőket, melyeknek segítségével a Vöröskereszt önkéntesei közlekedési balesetek utáni elsősegély-nyújtási gyakorlatokat szimuláltak: előbb egy „egyszerű" baleset esetén, második alkalommal egy lángokba borult autó esetén. Eközben a rendőrség egyik munkatársa magyarázta, hogy pontosan mi történik, ám a kihangosítás nem volt az igazi, így sokan ezt nem hallották.

Ezt követően a Megyei Tanács gyűléstermében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség két munkatársa tartott előadást a biztonságos kerékpáros közlekedésről. Elhangzott többek között, hogy nem szabad alkohol behatása alatt, vagy törött lábbal bicajozni. Szóba került a világítás fontossága, hogy a bringa elejére fehér, a hátuljára pedig piros fény kell. Kiderült továbbá, hogy a törvény szerint a biciklire rögzített csomag nem lehet szélesebb, mint maga a jármű - azaz a járműn ülő személy. Szó esett arról is, hogy hol szabad kerékpározni és hol nem és a gyerekek megtudhatták azt is, hogy Magyarországon történt már olyan halállal végződő baleset, amelyben a kerékpár 100 km/h-ás sebességgel száguldott.

Az előadás végén a gyerekek egy része kitölthetett egy tesztet, majd visszatérve központ betonjára biciklis gyakorlatok következtek. Az esemény legviccesebb része az volt, amikor a gyerekek kipróbálhatták az ún. „részeg szemüveget".

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: